21. IZLET 2022 – MEDVEDNICA – LEUSTEKOVA

21. IZLET 2022 – MEDVEDNICA – LEUSTEKOVA

Posuditi ću Heleninu rečenicu, kako se nekad lijepo stvari poslože same od sebe…. Prognoza za Strahinjčicu nije bila obećavajuća, spominjali su nekakve kiše. a kako mi uopće nismo nerazumni, brzo smo se prilagodili i okrenuli našem najljepšem Sljemenu. (vidi 8. IZLET 2022 – SLJEME)

Dodatno, osim prognoze, dom na Strahinjčici nažalost ne radi zimi pa smo odlučili promijeniti plan i odraditi izlet lokalno, na našu uobičajenu rezervnu lokaciju, Medvednicu do Runolista. Runolist je većini iz društva prirastao srcu, malo je izvan puta, manje razvikan od nekih drugih, ima pogled na grad, dobru vibru i svaki puta nam je bilo ugodno. I blizu je. Ovo smo sada nadopunili i sa zaključkom na temu klope.

Maglovito vrijeme dolje (i gore) nas je pratilo cijelim izletom. Navodno se pokazalo sunce u jednom trenutku (kaže Donat) ali valjda većina nas nije bila koncentrirana i promakao nam je taj trenutak.

Našli smo se u kafiću kraj Konzumovog dućana u Gračanima (a gdje bi drugdje), komotno, oko 9:45. Obavili jutarnju proceduru, neki i šoping, dogovorili točan plan puta (drito do doma Leustekovom stazom). Edukacije članstva radi, Albin Leustek se čita baš kako piše, NE Lojstek. On je bio šumarski inžinjer po narodnosti Čeh i radio kao šumarski nadzornik te je prije 100-tinjak godina trasirao ovu stazu.

Put vodi kroz Tunel, ispod žičare pa obroncima Medvednice ravno do Runolista. Duljina hodnje do gore je oko 6,5 kilometara, dom je na 830 metara nadmorske visine. Trebalo nam je oko 2 sata laganog hoda do doma. Naravno da smo imali i alkohola. Pored Aninog teranina, Donatova rakija nije došla na red.

Negdje na 600 metara visine se pojavio i snijeg što je probudilo ono dječje u nama i krenulo je grudanje. Naravno da je Andrija započeo. I kasnije nastavio trešnjom grana ostalima za vrat…

U domu je bilo toplo i bez gužve. Zaključili smo da je u Runolistu najbolja klopa i izbor piva na Medvednici a i tete kuharice su jako ljubazne Uglavnom smo rješavali grah s kobasicom i buncekom uz ogromne štrudle. I poneku pivu…

Klopa nam je dala dodatnu energiju za dječje radosti u dvorištu. Da nas ima više na slici, napravili smo si dva nova člana društva.

Put dolje je bio rutinski, u jednom dahu. Završili smo opet u istom kafiću oko 15:30, nitko se nije ozljedio, smočio niti previše umorio. Ekipa je bila odlična, pozitivna atmosfera je vladala cijelim putem bez obzira na nedostatak sunca.

Zaključit ću na isti način kao i prije dva tjedna, samo KPD ima dovoljno odvažnu ekipu da se uhvati u koštac i s maglom na Medvednici! Bravo mi.

Osvrt by Dinko

Dinko, super osvrt! Hvala!

Donat hvala što si vodio i nisi pogubio ekipu!

Bravo za Sljemensku KPD ekipu!

Više slika možete pronaći na našem Google albumu.

Objave pratite na našim profilima Instagram, Facebook i TikTok kanal.

No Comments

Post A Comment