Planinarsko društvo KPD osnovano je 2020. godine od skupine zaposlenika Konzuma i ljubitelja prirode s vizijom da posjetimo sve hrvatske vrhove i društveno odgovornim djelovanjem pomažemo u očuvanju prirodnih ljepota.

Dok se brinemo o prirodi, cilj nam je da se svi članovi dobro zabave I porade na svom psihofizičkom zdravlju jer ima li što važnije od zdravlja 😊

TKO SE MOŽE UČLANITI?
U KPD su svi dobrodošli, zaposlenici Konzuma, članovi njihovih obitelji, prijatelji, svi ljudi dobre volje. KPD ne diskriminira članove ni po kojem kriteriju I jedino je važna dobra volja samog pojedinca da učini nešto dobro za sebe I svoju okolinu.
 

ZAŠTO SE UČLANITI? ŠTO DOBIVAM S TIM?

KPD će organizirati izlete koji će biti primjereni za sve članove. Kod izleta će biti navedeno koliko je zahtjevan u smislu fizičke spreme I kondicije I koju opremu treba ponijeti. Povremeno ćemo organizirati I različite akcije u cilju očuvanja prirode u kojima ćeš vjerujem sa zadovoljstvom sudjelovati. Također, neki od naših članova jako paze da se na izletima dobro jede I pije (ne daj Bože gladi), tako da je zabava zagarantirana. Istovremeno ćeš malo poraditi na svom zdravlju, I fizičkom I mentalnom.

Zapravo je pravo pitanje ZAŠTO se NE učlaniti?

 

KAKO SE UČLANITI?

Klikni na UČLANI SE popuni registracijsku formu i klikni na registriraj se.

Nakon što se registriraš, potrebno je u roku od 7 dana uplatiti godišnju članarinu na žiro račun KPD-a: HR6123600001102897129.  U opis plaćanja upiši „ime i prezime – članarina za 2024“. U nastavku se nalazi 2D bakod kojeg samo skenirate, unesete iznos i upišete opis plaćanja.  Nakon što je uplata evidentirana dobit ćete info na mail nakon čega se možete logirati na naš web i prijaviti na izlet. Također će vam se javiti naš tajnik i spremni ste za izlet 😊

 

OBNOVA ČLANARINA ZA 2024 GODINU:

Odrasli:                                         15,00 €   

Umirovljenici :                                9,00 €   

Maloljetnici i redovni studenti iz obitelji KPD članova :  gratis

Licencirani vodiči su oslobođeni plaćanja članarine za 2024. godinu.

 

CIJENE ZA NOVE ČLANOVE ZA 2024 GODINU:

Odrasli:                                         18,00 €   

Umirovljenici :                             10,00 €   

Studenti:                                        9,00 €

Maloljetnici i redovni studenti iz obitelji KPD članova: gratis

Licencirani vodiči su oslobođeni plaćanja članarine za 2024. godinu.

 

2D BARKOD ZA UPLATU

Nakon skeniranja 2D barkoda potrebno je u opisu plaćanja ispraviti ime i prezime i iznos ukoliko se radi o obnovi članarine.

 

KAKO OBNOVITI ČLANARINU?

Vrlo je jednostavno 🙂

Uplatite članarinu i javite se tajniku društva kako biste dogovorili preuzimanje markice za 2024. godinu i spremni ste za izlet 😊

 

ŠTO KAD SE UČLANIM?

Prva stvar, osjetit ćeš nevjerojatan ponos, jer činiš nešto dobro za sebe, jer okrećeš jedan novi list u svom životu. Nakon toga će ti se javiti Tajnik društva koja će ti uručiti članske materijale: člansku iskaznicu, markicu za tekuću godinu i planinarski dnevnik. Naravno, avantura ovdje tek počinje s bogatom ponudom izleta. 😊

 

TKO ĆE NAS VODITI NA IZLETE?

Na izlete idemo u vlastitoj organizaciji I uvijek uz vodstvo stručnog vodiča, zato ne brini. Na tebi je da se pojaviš naoružan dobrom voljom I s primjerenom opremom. Uz svaki izlet je navedena zahtjevnost izleta i oprema koju trebaš ponijeti (u većini slučajeva je to dobre planinarske cipele I slojevita odjeća).

 

JESU LI IZLETI BESPLATNI?

Trudit ćemo se da izleti budu svima dostupni. Prijevoz će većinom biti u vlastitoj organizaciji (automobilima) pa ćemo međusobno dijeliti troškove prijevoza, a povremeno ćemo imati I organizirane besplatne prijevoze busom. Svako toliko, organizirat ćemo I izlete za koje ćemo trebati članski doprinos, no o tome će svi članovi biti na vrijeme obaviješteni putem našeg weba.

 

MOGU LI NA IZLETE IĆI I OSOBE KOJE NISU ČLANOVI DRUŠTVA?

Ne, na izlete mogu isključivo članovi KPD-a. U KPD je uloženo vrijeme I trud volontera, Konzumovih zaposlenika, a sve u cilju organizacije lijepih izleta za članove no ipak trebamo neka sredstva da bismo mogli održati rad društva. Stoga, prijavi se, uplati članarinu kako bi podržao dugoročan rad našeg društva!

 

MOGU LI DJECU POVESTI NA IZLET?

Djeca su više nego dobrodošla, uz obaveznu pratnju roditelja ili skrbnika te uz članstvo u društvu. Provjeri težinu pojedinog izleta pa sam procijeni mogu li tvoja djeca to podnijeti. Prema savjetima
iskusnih planinara, djeca obično mogu puno više od roditelja 😊. Maloljetnici na izlete mogu ići uz pratnju roditelja ili skrbnika i ne plaćaju članarinu.

 

KAKO SE MOGU PRIJAVITI NA IZLETE?

Za početak te pozivamo da pogledaš naš GODIŠNJI PLAN IZLETA. Plan izleta može biti mijenjan ovisno o epidemiološkim I vremenskim uvjetima, no dat ćemo sve od sebe da ostanemo u planiranim okvirima. Prijave za izlete se u pravilu otvaraju otprilike 2 tjedna prije samog izleta i obavijest o otvorenoj prijavi svi članovi dobiju putem maila. Za prijavu na izlet potrebno je kliknuti na poveznicu u mailu i napraviti prijavu na našim web stranicama.

 

JEL PLANINARENJE OPASNO? MOGU LI PASTI I POLOMITI SE?
Nezgode I nesreće se događaju na raznim mjestima, ali zato se drži pravila ponašanja na planini I uvijek slušaj vodiča I kolege I vjerojatnost da ti se nešto ozbiljnije dogodi pada na minimum (osim upale mišića, za to ne možemo garantirati, ovisi u kakvoj si fizičkoj kondiciji).

 

IMAMO LI OSIGURANJE?
Članovi društva koji imaju važeću markicu osigurani su posredstvom HPS-a za nesretne slučajeve pri planinarenju I slobodnom penjanju u Hrvatskoj ili inozemstvu. Više detalja o osiguranju možete pronaći na stranici HPS-a.

 

TKO UPRAVLJA S DRUŠTVOM?

KPD je ozbiljno organizirano društvo, službeno registrirano kao udruga I ponosan član HPS-a (Hrvatskog planinarskog saveza). Upravni odbor društva čine: Dunja Delić (predsjednik), Ines Barbir (dopredsjednik), Silvija Pranjić (Tajnik) I Dinko Crkvenac (članovi Upravnog odbora).

 

KAKO I GDJE NAS MOŽETE PRATITI?
Sve informacije o društvu dostupne su na našoj web stranici KPD, a kako nam je bilo na izletima pogledajte na PROŠLI IZLETI ili  na društvenim mrežama, FacebookuInstagramu, Tik toku i Youtubeu.

Pratite nas kako bi saznali novosti, informacije o budućim izletima, kako nam je bilo na izletima, naučili neku novu mudru misao 🙂 I slično.

                                                                                                                                 

3