19. IZLET 2022 – MEDVEDNICOM DO ZAGORJA

19. IZLET 2022 – MEDVEDNICOM DO ZAGORJA

Iako je bila najavljena kiša, KPD je još jednom dokazao da nas vrijeme uvijek „potrefi“ i prošli smo bez kapi [kapi kiše naravno; tko zna, zna 😊]. Na zakazanu lokaciju: parkiralište na početku Bikčevićeve staze, stigli smo svi na vrijeme i s voljom. Čak je došao i Donat, nama 13 hrabrih, mahnuti i poželjeti sreću 😊 Sve u svemu, pod sigurnim vodstvom Tarika te njegova 3 pomoćnika Ivane, Josipa i Zvonimira, krenuli smo u još jednu planinarsku avanturu- Medvednicom do Zagorja.

Bikčevićeva staza je jedna od poznatijih staza na Medvednici koja počinje odmah malo oštrijim usponom- onako baš stvoreno za buđenje i to nimalo nježno!

Ipak s vremenom uspon postaje nešto lakši [ili mi zagrijaniji] i korak po korak stigli smo i do našeg prvog stajališta nadstrešnice na Njivicama.

Ovdje se opraštamo od Bikčevićeve staze, ali i s dvoje članova te avanturu nastavlja nas 11 stazom br. 20 prema Hunjki odnosno od Njivica desno, i dalje paralelno po makadamskoj cesti-> uvjeravaju nas vodiči lakšom stazom 😉.

Početak mooožda i je bio nešto lakši, ali Tarik je odlučio stati na kraj tome i zapovjedno nas skrenuo na stazu u šumu s makadama [pa ti reci „ne“]. I uspon opet kreće, ali neće nam skinuti osmijeh s lica, ne damo se mi tako lako :p

Korak po korak nakon nešto više od sat vremena današnji uspon je savladan i stigli smo i do ugrijanog PD Hunjka. Inače, Hunjka je poznata i kao prekrasna livada s lijepim vidicima na Zagorje pa je to bio i prvi pogled na cilj naše avanture.

Od Hunjke nas je put dalje odveo prema 500 Horvatovih stuba, najljepšim objektom na Medvednici kojega su oblikovale ljudske ruke. Prolazi se pored Patuljkove špiljice, vidikovca s malim odmorištem odakle se pruža pogled na susjedne brežuljke i dio Hrvatskog zagorja s najbližim naseljem Pila, kamena nazvanog Moj naklon, Tisinog ponora, špilje Medvednice, Male pećine te obale potoka Bistri Jarek gdje je odmorište «Srnec». Svaka 50. stepenica označena je brojem da se zna prijeđeni put. Nitko nije brojao [iako neki imaju OKP], odlučili smo vjerovati na riječ 😉

Svaka sličnost je slučajna 😊

U podnožju Horvatovih stuba je potok Srnec i od tuda se nastavlja put na planinarsku stazu 39, prema Pilama.

Nastavljamo spuštanje, a najmlađi član koristi svaku priliku za zabavu gackanja po lokvama.

Odlučujemo se za kratku pauzu na Križu gdje sljedi okrepa ićem i pićem: reload😊

Veselim korakom nastavljamo našu avanturu dalje sve do Pila.

U Pilama nam se pridružuje 4. Tarikov pomoćnik koji nam je pokazivao put gotovo do Stubice 😊

Bilo je divno vidjeti što smo prehodali!

Bravo mi!

Nakon 5 sati hoda i prijeđenih 20 km stigli smo i do Gornje Stubice od kuda smo se vratili vlakom u Zagreb s osmjehom na licima jer smo imali još jedan uspješan izlet iako prvi u povijesti bez članova Upravnog odbora [nadamo se i jedini].

Osvrt by Ana

Ana, hvala na odličnom osvrtu!

Hvala Tariku na izletu i bravo za cijelu KPD ekipu!

Više slika možete pronaći na našem Google albumu.

Objave pratite na našim profilima Instagram, Facebook i TikTok kanal.

No Comments

Post A Comment