17. IZLET 2022 – KUM, SLOVENIJA

17. IZLET 2022 – KUM, SLOVENIJA

Bilo je to jedno maglovito jutro kada smo se, na vrijeme kao i uvijek, uputili na povijesni izlet – prvi KPD izlet u inozemstvo. Izabrana je Slovenija i vrh Kum, koji je sa svojih 1220m najvišji vrh Posavskega hribovja (Zasavskih gora prema Donatu).

Vrijeme kretanja: 10.07 (planirano vrijeme 09.00)

U prvotnom planu je bio pokret iz Zidanog mosta te vožnja ručnom žičarom, ali smo od toga odustali jer su nas upozorili da nije sigurno za nikoga, osim za kolegicu Marijanu koja je naravno žičaru isprobala.

Pokret je zato bio iz Hrastnika gdje nas je dočekao Pihalni orkestar gdje su neki i zaplesali.

Potom smo konačno krenuli. Zainteresiranih za pisanje osvrta s izleta – nije bilo.

Već nakon par minuta shvatili smo da je teško ići uzbrdo te je započelo skidanje. Uzbrdica je teška kao na Sljemenu i nemilosrdna jer je kontinuirana, ali KPD hrabro grabi dalje.

Nalijećemo na jednu livadu gdje su domaće životinje, ali i žica za koju ne znamo jel pod strujom ili nije.

Dinko je zamolio Alenku da testira žicu, Alenka nije nasjela na foru i lukavo je vratila lopticu.

Iako Dinka nije strefila struja, naša Sunčica postala je Elektra i nije sasvim svoja još od onda.

Donat je izvadio šećer iz neke čarape i hrani konje i magarce, skroz se sprijateljio s njima, posebno s magarcem, pitamo se zašto.

Probijamo se dalje kroz gustu maglu, Ivana i bivši šef imaju sinhronizirane misli i govore kako će uskoro izaći sunce. I ne bi vjerovali, oboje su bili u pravu.

Umor je sad već na vrhuncu, KPD-ovci su stali na zasluženu pauzu, slikanje s KPD leđima, Donat snima video za Ines (hi hi hi), sve je standardno. Neki klopaju jer padaju u nesvijest od gladi, neki gladuju jer nisu ponijeli hranu. Tomislav je pronašao malog pezića u hlačama, tko zna od kada, rok trajanja upitan, ali velikodušno ga je podijelio s kolegama i pezić je pojeden u hipu.

Nasred brda seoce. Na drvetu piše HUD PES. Miris goba gdje god se okrenemo (gljiva). Mmmm.

Nalijećemo i na hudega pesa.

KPD-ovci su poznati i kao vrsni poznavatelji gljiva i eto, naletjeli smo na jednu.

Kod izlaska iz šume nalijećemo na prekrasan pogled, zabilježili smo i vrhove koji se vide u edukativne svrhe.

A u edukativne svrhe je i zabavna instalacija koja je postavljena na samoj stazi, izazvala je osmijehe na licima prolaznika kao i impuls vađenja mobitela u svrhu slikanja.

Uživamo na zadnjem usponu prije vrha, IDEMO POLAKO JER ŽELIMO DA DOŽIVLJAJ TRAJE ŠTO DUŽE (ovo je ujedno i jedina mudra misao s izleta koju je primjereno podijeliti).

I evo nas konačno na vrhu, niz lijepih fotografija je uslijedio.

Konačno smo otvorili „sokove“ koje je ekipa vrijedno nosila ne bismo li proslavili Martinov rođendan sa stilom (osim „sokova“, nosili smo i muffin te poklon). Nadamo se da je Martin uživao.

Nova KPD naljepnica prvi je put zalijepljena baš na ovom izletu.

Bravo za cijelu KPD ekipu! Hvala Donatu na prekrasnom izletu, Martinu želimo sretan rođendan, a svima ostalima koji nas vjerno prate hvala na povjerenju!

Vidimo se na sljedećem izletu!

Osvrt by Dunja

Dunja, odličan osvrt! Hvala!

Više slika možete pronaći na našem Google albumu.

Objave pratite na našim profilima Instagram, Facebook i TikTok kanal.

1 Comment

Post A Comment