15. IZLET 2022 – HAHLIĆ

15. IZLET 2022 – HAHLIĆ

Današnji izlet je vrh Hahlić. Veći dio grupe krenuo je iz Zagreba, a ostatak grupe pridružio se na  polaznoj točci.

Područje Hahlić čine vrhovi koji se nižu jedan do drugoga, a svaki je drugačijeg sastava i izgleda što tom području daje posebnu slikovitost. U njemu se isprepliću livade i šume iz kojih proviruju neobične kamene oaze.

Kamenim putem krenuli smo u šumu pod vodstvom vodiča Donata i uživali i predivnim mirisima šume. Nakon sat i pol hodanja šumom stigli smo na ravnicu. Mogli smo se u povratku i okupati….hahaaa…da nam je netko rekao da uzmemo kupaće…hahaa.

Odmorili smo se i krenuli po kamenom putu prema Vrhu Ćunine glave, dok nas je sunce obasjavalo svojim zrakama.

Pogled s vrha Ćunine Glave (1133 m) s kojeg se vidi planinarski dom Hahlić i gotovo cijeli Kvarnerski zaljev kao i veliki dio Grobničkih Alpa je uistinu predivan. Ćunina Glava okružena je brojnim vrhovima kao što su Fratar, Suhi Vrh, Obruč, Dnić.

Planinarski dom Hahlić (1097 m) nalazi se na južnoj padini Obruča, na malom zaravanku između Dnića i Ćunine glave. To je zidana prizemnica s potkrovljem.

Od doma se pruža lijep vidik na Riječki zaljev, otoke, Grobinštinu i Učku. Dom je okružen lijepom šumom smreke i planinske bukve.

Uz lijepo druženje, priču i okrijepu odmorili smo se. Jedan dio grupe koji je bio umoran ostao je u domu, a odmorna ekipa krenula je na osvajanje vrha Dniča.

Presretni što smo osvojili vrh i skupili žigove u svoje planinarske dnevnike krenuli smo laganim korakom prema Hahliću ,a zatim prema stvarnosti. Zahvaljujem se cijeloj ekipi, vodiču Donatu i nadam se uskoro ponovnim planinarskim avanturama.

OSVRT BY Bojan Jakšić

Bojane, odličan osvrt, bravo i hvala!

Vodič nam je bio Donat, bravo i hvala!

Više slika možete pronaći na našem Google albumu.

Objave naravno na našim profilima, na Instagramu Facebooku i TikTok kanalu.

No Comments

Post A Comment