10. IZLET 2022 – PUT MALOG PRINCA

10. IZLET 2022 – PUT MALOG PRINCA

Umjesto tradicionalne zajedničke kavice, avanturu smo ovaj put započeli 15-ak minuta dugom vožnjom po ne baš idealno održavanom makadamskom putu. Nakon što smo se dobro prodrmali (a neki od nas bili i ljubazno zamoljeni da napuste vozilo i nastave do odredišta pješke, ne bi li auto bio koji kilogram lakši) te nakon nekoliko paničnih telefonskih poziva KPD Upravi radi provjere jesmo li na pravom mjestu i hoće li nas netko doći spasiti ako zaglavimo, stigli smo do parkinga i od muke odmah drmnuli neke napitke originalno namijenjene za trenutke opuštanja na cilju.

Poslije odrađenih priprema, točno u 9.18 (hvala Dunja 😊) krenuli smo se penjati, a već nakon 40-ak minuta stigli smo do prvog odredišta – skloništa Crnopac.

Tamo smo sreli veselu ekipu medicinara sa odjela ortopedije i brže-bolje ih pokušali regrutirati u KPD, ali su nam nekako izmaknuli. Kratko smo predahnuli, puno se fotkali i zatim krenuli dalje.

Putem smo sreli i razne životinje. Ovaj put nisu bile u pitanju žirafe i majmuni, već samo neke lokalne.

A i naše grliteljice stabala su, nakon Dinare, došle na svoje.

Kad smo već pomislili da je Mali princ lagana šetnjica kroz šumu, krenuli su izazovi – od ljestava,

klinova i sajli,

do klasičnog četveronožnog stila, i tako sve do cilja.

Preko Dvora, Niskih vrata, Dvorskih vrata, Zdenkove jame, Slipog klanca, Tisnog klanca, Papratnjaka, Krivog klanca, Kičme, Stankinih vrata, Nebeskih vrata i možda još nekih, te Bilog kuka, nakon cca 7 sati korištenja raznih mišića za koje nisu znali ni da ih imaju, veseli i umorni mali narančasti stigoše tamo odakle su krenuli.

Mali princ je ispunio sva naša očekivanja, i više od toga, pa ako se nađe u planu izleta i za sljedeću godinu, sigurno ćemo ga svi rado ponoviti. Jer, kao što je naš vodič lijepo rekao, ovo je staza na kojoj vrijeme prestaje postojati…

Osvrt by Ivana:

Ivana

Odličan osvrt, bravo i hvala Ivana!

 

Na izlet su nas vodili Goran i Dražen, bili ste odlični vodiči, hvala vam!

Goran
Dražen
Dražen je na svojoj stranici objavio post i album na linku pročitajte što je Dražen napisao.

Više slika možete pronaći na našem Google albumu.

Objave naravno na našim profilima, na Instagramu i Facebooku.

Zanimljiv video sa izleta možete vidjeti na našem TikTok kanalu.

3 komentara

Post A Comment