5. IZLET 2022 – RAVNA GORA (ZAGORJE)

5. IZLET 2022 – RAVNA GORA (ZAGORJE)

U 9 smo se okupili na terasi hotela Trakošćan. Tamo smo se počastili kavom i vrućom čokoladom. Podijelili smo nove majice, svakom broj prevelike ili premale(svi su im se naravno oduševili, jer nisu imali izbora).

Upoznali smo nove članove Jasnu, Vlatku, Borisa i Igora. Bilo nas je 21 i Bobi.

U 9:30 krenuli smo laganom stazom kroz šumu. Staza je bila puna prašine i lišća u kojem se Bobi valjao.

Na putu smo naišli na par napuštenih kuća i staja(u koje nisam smio ući). Vrijeme je bilo ugodno dok nismo došli na čistinu u malo selo, gdje je bilo jako sunce.

U selu je bio još jedan veliki pas, ali srećom Bobi i on se nisu smetali.

Došli smo do strme uzbrdice gdje je mnoštvo posustalo (osim Katje, Bobija i mene). Nakon pauze  smo se nastavili penjati. Iskoristio sam par brzih prečica i za čas smo došli do doma. Tamo smo nas troje još 5-10 minuta čekali da ostali dođu.

Svi smo odlično ručali (zagorski gulaš, štrukle… i sladoled) . Zalijepio sam naljepnicu kluba skupa s onima ostalih klubova i ugledao paraglidera.

Dalje smo krenuli prema vrhu. Na putu smo naišli na skupinu parglidera, koji nisu mogli poletjeti jer je vjetar bio slab. Tako smo nestrpljivo čekali dok nismo odustali.

Na vrhu je bio toranj  visok 11 metara. Na njega su se usodili popeti samo moj tata(zato što nisam smio ići sam), Ana i ja. Gore smo se slikali sa zastavom i paragliderima.

Dalje smo naišli na crkvu Sveta Tri Kralja, koja se nalazi na 680 metara nm. Kad smo bili kod crkve svi paraglideri odlučili su poletjeti. Bilo ih je 11.

Zatim smo krenuli na Pusti duh, koji nije bio tako pust zato što je tamo bila hrpa glasne djece, koja su bila na izletu. Htjeli smo ući unutra, ali je bilo zaključano.  

Nakon toga krenuli smo nazad prema Trakošćanu. Katja, Bobi i ja opet smo bili na špici kolone s Donatom u pratnji 10-tak metara iza nas.

Prošli smo pored par napuštenih vinograda(Gorica), kod kojih smo napravili pauzu.

Donat je na domu izgubio majicu, koju je kad smo se vratili tražio po hotelu. Ispostavilo se da ju je Zoran zabunom stavio u svoj ruksak.

Na kraju smo se vratili na terasu hotela i počastili se sokom ili neki kavom. Izlet je bio ugodan i zanimljiv, po proračunu raznih mobitela i satova ukupno smo prehodali 12 kilometara (naravno svi osim Bobija, on je barem 2 puta više)  u 5 sati.

Osvrt by Andrija:

Andrija, odličan osvrt, bravo i hvala!

Više slika možete pronađi na našem Google albumu.

Novim članovima želimo dobrodošlicu i puno KPD izleta!

2 komentara

Post A Comment