4. IZLET 2022 – IVANČICA

4. IZLET 2022 – IVANČICA

Dan je bio kao stvoren za izlet, prognoza nas je i više nego poslužila: bilo je sunčano, bez vjetra i temperatura ne preniska, zapravo baš taman. Na izletu nas je bilo 14 i naša vjerna četveronožna pratiteljica Lora.

Kao i uvijek svi smo stigli na vrijeme i s voljom na zakazanu lokaciju: selo Madžarevo. Iako nije bilo specificirano spontano smo se okupili, a gdje drugdje nego u birtiji od kuda smo nakon jutarnje kave zajedno krenuli prema željezničkoj stanici.

Naime, aute smo ostavili u Madžarevu i dalje nastavili dizelskim vlakom [neki i po prvi puta 😊] dvije stanice do sela Krušljevec. Moramo spomenuti da je vlak došao točno u 9:44, karte smo kupili u vlaku kod vlakopratnog osoblja i vozili smo se 16 minuta do odredišta kako je i navedeno na webu.

Iz Krušljevca smo hrabro krenuli u našu planinarsku avanturu od cca 18 km [apsolutno nepoznata činjenica na početku izleta].

I tako smo veselo hodali selom kao Smogovci, cesta je bila naša koliko je široka, zezancija je bila oko kokica koje su hodale po dvorištima, a onda je vodič Donat rekao: Vidite ono brdo pred nama? To je Čevo, tamo se penjemo.

Bez puno razmišljanja, nakon niti 30-ak minuta hodanja prije nego smo se i počeli penjati, skrenuli smo, a gdje nego u još jednu birtiju… ali samo kratko.

Ponovo motivirani, krenuli smo pomalo i, kako kaže naša suvodičica Nera, ali sigurno u osvajanje strmog uspona do vrha Čevo, najistočnijeg i najistaknutijeg vrha Ivanščice. Čak smo se toliko okuražili da smo svi rekli idemo težim putem jer što je to 10 minuta razlike u odnosu na lakši put…

Korak po korak, ubrzo je Donat ostao blažen među ženama…

Po putu naletili smo i na šank [baš nas hoće birtija danas 😉]… evo prilike za slikanje, ma neka ih bude još svi si mislimo…

I savladale smo i teži put, bravo mi, i to čak u napisanom vremenu. Još jedan bravo za nas!

A za to vrijeme, dečki su nas čekali na prekrasnom vidikovcu….

Naravno odmah namještanje, slike padaju, krenuli smo vaditi i zastave, a kad ono: Čekaj, čekaj, ovo je Malo Čevo, do vrha ima još!… prebrojavamo se i krećemo dalje… ovaj uspon iako kratak, svega 10-ak minuta bio je najzahtjevniji…

Ali obećana pauza, misao na iće i piće dali su nam snage da izdržimo i to… kratka okrjepa, lupanje žigova iiiii veliki trenutak: Nera je skupila sve žigove obilaznicu 3. Hrvatsko zagorje i Medjimurje! Bravo, Nera!

Donat nas tješi najgore je iza nas, sad dalje samo valovito, ma malo idemo dolje pa opet gore… smješkamo se, ali nije nam baš 😊 i tako smo krenuli dalje u avanturu: zaista je bilo „valovito“, ali ne strmo kao na početku…

Sve u svemu lijepa šetnja, čak smo i biljni svijet stigli upoznavati… Šetali smo šumama bukve i graba, a ponegdje je bilo i hrasta, vidjeli smo prekrasne cvjetove: visibaba, pasjeg zuba, jetrenke, volujskog oka….

I malo pomalo nakon puno dolje pa opet gore preko Balkona pa opet puno dolje pa gore, uz Veliki Lubenjak stigli smo do Planinarske kuće Grebengrad gdje je pala još jedna okrijepa, Lori „najmrskiji“ dio jer ne zna kod koga bi prije 😊

Skroz slatko mjestašce, nažalost zatvoreno… imaju i vodu s izvora…

Nakon što su bočice opet bile pune, krenuli smo se spuštati, i sada zaista samo dolje…

Negdje oko 16:30 došli smo i do Madžareva gdje smo jutros i započeli naš planinarski izlet koji ćemo svakako pamtiti po vožnji vlakom, „valovitom“, puno smijeha, malo i po boli te svladanih 18 km.

Odličan izlet i vidimo se na planini!

Osvrt by: Ana

Ana, odličan osvrt, bravo i hvala!

Više slika možete pronađi na našem Google albumu.

Objava na Instagramu.

#birtije #šankovi

2 komentara

Post A Comment