3. IZLET 2022 – KALNIK

3. IZLET 2022 – KALNIK

Osvrt iz pasje perspektive, pfff, piece of cake!

Gdje smo bili? Nemam pojma, u nekoj divljini, sjeo sam u auto i kao prava vreća buha sam otpeljan s točke A na točku B. Bez brige i pameti.

Kad smo stigli na točku B, razveselio sam se jer sam vidio poznate dvonošce s prošlog i pretprošlog izleta, zabavna grupa dvonožaca. Ali bilo je i nekih novi dvonožaca, zanimljivi mirisi, ali approved. Bila je i jedna dama, Lora (nadam se da sam joj dobro zapamtio ime, nisam baš od imena, jedva se svih svojih sjećam), doduše odmah je počela lajati na mene i uspostavili smo kompromis, ona ne dira mene, a ni ja nju, pošteno.

Uglavnom, vratimo se na izlet.

Vodič Donat, inače moj jako dobar dvonožac, je rekao da ne idemo odmah na vrh jer je kratak put, nego nekim malo okolnim putem, da duže hodamo, čisto okej, zato smo došli. Krenuli smo veselo, 15 dvonožaca i Lora i ja.

Na početku se odmah desio okršaj dvonošca i četveronošca, koji je dobro završio, nećemo imenovati. Isprike su pale i mogli smo nastaviti, intervencija nije bila potrebna.

Ja sam naravno bio na čelu kolone, jer mislim kako će ovi dvonošci nać put, bez mog hrabrog vodstva.

A i stalno moram trčati tamo-vamo, da provjerim da li mi je gazdarica dobro, da ju ne treba slučajno nositi ili nešto, a ponekad mi da i keks, jer sam dobar pas. 😀

Opet sam skrenuo s teme, uglavnom, put je bio čisto ugodan za hodati, bilo je puuno visibaba i nekog drugog cvijeća kojem ne znam ime, sve je mirišilo na proljeće, koje jedva čekam jer ćemo onda još češće u ovakve šetnje.

Nakon nekog vremena napravili smo pauzu, što u mojem slučaju znači da posao tek počinje. Svi su počeli jest i to je vrijeme za moj puppy eyes i konstantno žicanje hrane, jer zašto ne, presladak sam. 😀

Čini mi se da su neki nešto i pili, probao sam se i toga dokopati, ali nije baš imalo neki miris, pa sam odustao.

Krenusmo dalje, sve smo bliže vrhu, vjetar puše kao da nikad nije puhao, a svi znaju da ne volim vjetar. Pa malen sam (ali fit da ne bude zabune), otpuhat će me, a i kosti u tijelu su mi se smrzle.

Ali ako ste mislili da je to bio najgori dio, think again, stijene. Dvonošci, stijene!

Daaamn, znate li vi kakav je to ekstremizam za psa? Pogotovo za psa kratkih nogu poput mene, srećom imam kondicije i spretnosti (ne na gazdaricu).

Kao vođa grupe, hrabro sam uletio! Doduše morao sam ipak slušati gazdaricu, ipak je ona viša, pa vidi malo dalje i može vidjeti kud se može, a kud ne. Zajedničkim snagama smo uspjeli, dokopali smo se vrha i onda je uslijedilo razočaranje, LAJNA! Razumijem, vrh, stijene, dvonošci, srećom bilo je kratkog vijeka.

Nakon što su obavili dizanje svojih naprava u zrak i smijuljenje, mogli smo krenuti dalje. Često oni te naprave nešto dižu, ne razumijem, zato su mi i malo spori, ali dobro.

Spuštanje je bilo zanimljivo, moj dragi dvonožac Donat, se nešto jako zajapurio, bio je čak i crven rekao bih, gledao je neku stijenu i lamentirao, ne znam o čemu se točno radilo. Ja sam šnjofao put do hrane. 😊

Putem smo naletili na neke stepenice, ne volim stepenice, i ja niz stijenu lagano i spretno kako samo ja znam. Bome su se ovi dvonošci čudom čudili, čak su mi dali i novi nadimak, divokoza, što god to značilo. Ne sviđa mi se, valjda me neće tako zvati.

Konačno smo se vratili do onog divnog mjesta, gdje sve miriše po hrani, ali opet preokret, tu nije kraj idemo se još malo penjati. Neka stijena, stepenice, stepenice, prolaz, stepenice u krug, prolaz i evo nas opet negdje. I opet dvonošci i njihove naprave u zraku. Koja je to fora, stvarno ne znam. No dobro i to smo obavili i konačno smo se u miru vratili na ono mjesto gdje miriše hrana.

Toliko hrane i nitko ništa, samo moj dobri dvonožac Donat, mi je malo davao sa stola, baš je dvonožac. 😊

Ako sam dobro načuo, dvonošci su se usaglasili da su prošli cca 6 kilometara, naravno u mom slučaju je to jedno 4 puta više, tak da mislim da nemaju pojma o čem pričaju.

Do drugog puta dragi moji dvonošci!

Vaš vođa Zvrko

Zvrko, odličan ti je osvrt, vrhunski! Bravo i hvala!

Novim članovima želimo dobrodošlicu i puno KPD izleta!

Više slika možete pronađi na našem Google albumu.

Zanimljiv video sa izleta možete vidjeti na našem  TikTok kanalu. 

 

4 komentara

Post A Comment