8. KPD IZLET – IVANŠČICA 23.10.2021

8. KPD IZLET – IVANŠČICA 23.10.2021

Ujutro svi na vrijeme i svi u isto vrijeme stižemo ispred odredišta Planinarska kuća Belecgrad,  440 m.

Mala družina od 9 punopravnih članova uključujući i našeg neponovljivog Donata, uputila se u istraživanje Ivančice, Ivanščice ili kako je domaći od milja zovu Ivonjčica.

Iako je pomalo hladno, uz moto “ne postoji loše vrijeme, postoji samo loša oprema” krećemo prema Vrhu.

Nakon pola sata hoda izgubili smo markaciju, ali kako Donat u svom stilu kaže ”Ako ti je svejedno, nisi se izgubila”.  Filip trči nazad u potrazi za markacijom i vraća nas na put prema prvom vrhu Mindžalovec.

Kako je i najavljeno osvojit ćemo nekoliko vrhova. Prvi osvojeni vrha nakon povratka na pravi put je vrh Mindžalovec, 687m.

S Mindžalovca puca pogled na prekrasnu prirodu u predivnim jesenskim bojama te na ruševne gradina Belecgrada.

Na putu prema vrhu Ivančice skrenuli smo ”15” minuta, čitaj 45 minuta,  prema vrhu Židovina po još jedan pečat.

Taman na vrijeme za ručak stižemo do planinarskog  dom “Pasarićeva kuća” koji se nalazi ispod samo vrha Ivančice, moramo pohvaliti čistoću urednost doma, ocjena 5.

Nakon okrijepe stižemo na vrh. Vrh Ivančice nalazi se na 1060 metara nadmorske visine i pruža prekrasan pogled na Hrvatsko zagorje.

Na samom vrhu se nalazi vidikovac,  naravno da smo se popeli zavijorili naše ”male” zastave s tornja jer kako Ines kaže ”male zastave su puno lakše od velikih”.

Krenuli smo dolje  ubrzanim tempom, na čelu kolone je bila naša nova članica Slavica koja je zaslužila titulu ”najbolje planinarke nizbrdice”.

Hvala KPD-u na još jednom prekrasnom izletu. Hvala našem vodiču Donatu. Hvala Filipu koji je uvijek čuvao začelje naše male družine i hvala našem najmlađem današnjem članu Andriji koji je hrabro i veselo s nama koračao kroz planine. 😊

Osvrt by Marijana Lepušić – Mare

 

Više slika možete pronađi na našem Google albumu.

Video sa Ivanščice možete vidjeti na našem  TikTok kanalu.

Ovo je najbže objavljeni osvrt u povijesti KPD-a!

Hvala Mare!

4 komentara

Post A Comment